Presentació de la revista Clau de volta, taula rodona i debat sobre l’organització del moviment llibertari

20141012_1830_iifirallibreanarquistamallorca_claudevoltaTítol complet: Clau de volta. Publicació anarquista per al debat

Autores: Diverses persones

Edita: Acció Llibertària de Sants

Fitxa: http://acciollibertariasants.wordpress.com/2014/06/15/surt-clau-de-volta-publicacio-anarquista-per-al-debat/

Revista en PDF: http://issuu.com/claudevolta/docs/clau_de_volta_def

Aquest acte constarà de dues parts: un primera de 45 minuts de presentació de la revista Clau de Volta i una segona de debat sobre el moviment llibertari, al voltant de 45 minuts.

Clau de Volta és una publicació sorgida d’un intens procés de treball i vol ser una eina per a fomentar la interacció i el debat entre més de 30 col·lectius de terres catalanes. Els seus editors afirmen que “partint de la base de que el debat, la constància i l’honestedat són Claus de Volta” apareix la publicació per ajudar a desenvolupar aquest procés, amb l’intent de dialogar i construir alternatives socials. A partir del mosaic dels seus articles i dels autors i autores, transitem des de la recerca en la pròpia trajectòria antiautoritaria catalana fins les actuals maneres de autoorganització, per a trobar models de lluita no tant llunyans, i perquè com afirmen els autors: “hem de sortir dels ateneus, estar a les places i als carrers, normalitzant unes idees que han estat contínuament falsejades”. Una pedra més per a construir barricada, aquesta es la funció de periòdics com Clau de Volta que ens ajuden a repensar i a lluitar quotidianament.

La segona part de l’acte serà una taula rodona sobre el moviment llibertari a Mallorca. En aquesta hi participaran 4 ponents de l’illa de diferents edats i visions i un cinquè membre que serà la companya de Clau de Volta. Per tal d’organitzar millor el debat s’han preparat tres preguntes que els diversos ponents aniran desenvolupant:

  1. Què és l’anarquisme i qui en forma part? Aquesta primera pregunta s’enfoca des d’un punt de vista més teòric i giraria al voltant de la definició del concepte d’anarquisme i de quines pràctiques són aquelles que ens defineixen com a llibertàries.
  2. Tipus de funcionament. Aquí el que es pretén es debatre al voltant de les diferents maneres que s’ha organitzat l’anarquisme recentment a Mallorca. Així es contraposaran les pràctiques més autònomes o individualistes amb d’altre més properes a les organitzacions; es parlarà de quin paper poden jugar les coordinadores i com han de funcionar aquestes.
  3. Prioritats del moviment, previ breu anàlisi de la situació actual. Després d’un breu exposició de la situació actual del moviment a Mallorca, els diferents ponents exposaran el seu punt de vista de quines són les tasques més urgents que ha d’afrontar l’anarquisme a l’illa.